HTML

Politonic

Különvélemények közéletről, politikáról és hasonlókról.

Friss topikok

  • Kuku: @kovi1970: Eddig a saját facebook oldalamon kívül egyetlen oldalra sem linkeltem. Szerintem a fel... (2012.04.03. 21:35) Az igazság mindig győz!
  • Várúr: @Robinzon Kurzor: Jóember. Kilenc (9) ország utalja parlament elé az ügyet. Ezek szerint kilencen... (2011.12.13. 12:17) Csillagok háborúja
  • Real World: @Kuku: Nekünk (plebs) nincs meg az eszközünk arra, hogy a kormányt rászorítsuk arra, hogy a befize... (2011.11.28. 09:00) Becsengettek

Linkblog

Arcok

2013.02.14. 22:18 Kuku

Ma kifigyeltem, hogy a városban látható szövegek 99 százaléka termékértékesítési célból születik. Ez a felismerés megdöbbentett. Gyakorlatilag csak a tömegközlekedési tájékoztatók és az utcanév táblák jelentenek kivételt. Az utcák olyanok, mint egy folyó, aminek a partjáról horgászok ezrei dobnak be azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb halat kapják ki, köztük ha lehet téged is. Mivel az írott szöveg az olvasni tudó embernek gondolatkényszer is egyben, a városi utazás egy folyamatos "szükségem van rá - nincs szükségem rá" gondolatkörön tart. Persze próbálkozhatsz saját gondolatokkal, de szinte biztos, hogy a rád bedobott csalik kizökkentenek ezekből. Ezután rájöttem, hogy Berlinben miért tetszett az a rengeteg, sokszor elképesztően igényes, néha több száz négyzetméteres graffiti, és hogy mennyire fontosak a parkok és zöld felületek egy városban. Ezek lekapcsolnak erről a körről, és valós gondolatokat szülnek, vagy egyszerűen nem nyomják el azokat. Persze a graffiti illegális, pedig a hatásokat nézve akár fordítva is lehetne. Na mindegy, azért van egy mindig kéznél lévő dolog, amivel kizökkenhetsz mindebből. Bármikor elkezdheted nézni az arcokat, és akkor minden városban felbukkannak a falakról hiányzó graffitik ezrei.

graffitiberlin.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: berlin graffiti reklámzaj

Az igazság mindig győz!

2012.04.03. 01:58 Kuku

Most aztán megkönnyebbülhettünk! Győzött az igazság, helyreállt az erkölcs, a csalás szürke felhőinek elvonultával új nap virradt hazánk kék egén. Schmitt Pál kivonul az életünkből, vele minden vicces kép, szöveg és videó. Nyugodtan dolgozhatunk tovább és folytathatjuk a kamu minimálbér adását vagy elfogadását, élvezhetjük a számla nélküli gázszerelő és nyugta nélküli öcsidiszkont előnyeit, vezethetünk spiccesen, vagy szidhatjuk bliccelve a BKV szagát, sikkaszthatunk pártunknak, vagy elnézve neki szavazhatunk rá, elintézhetünk, másolhatunk, puskázhatunk, esténként meg tölthetünk le filmet, zenét, kinek mi tetszik.
Csupán egyetlen dologra kell ügyelnünk: nehogy egyszer véletlenül köztársasági elnökök legyünk! Akkor lecsap ránk a szent nép millió ökle, és láthatjuk TÜKÖRKÉPÜNKET a lopott szoftvereken szerkesztett vicces képeken.
 

4 komment

Jegybanki tartalék

2012.01.05. 10:27 Kuku

Érdekes, hogy ugyanazok akik már nagyon várják, hogy az EU adósságválság miatt az európai jegybank olasz, stb. államadósságot vegyen, botrányosnak tartják, hogy a magyar jegybank betámasszon az magyar államadósságba. Nem lepődnék meg, ha rövid távon éppen a jegybanki tartalékhoz nyúlástól erősödne vissza a forint. A bankok általában nem a jófejeknek adnak olcsóbban, vagy szívesebben kölcsönt, hanem azoknak akik magasabb fedezetigazolást adnak. Ez természetesen csak a rövidebb távú állampapírokra vonatkozik, hosszú távon sok a kockázat így is, de ez igaz ám az összes PIIGS papírra is.
Másrészt az sem logikus, hogy a devizatartalékban álló IMF hitel törlesztésénél tabu a devizatartalék maga. Aki ehhez ragaszkodik, azt is mondja meg, hogy honnan kellett volna kitermelni a visszafizetendő tőkét és kamatait? Ráadásul úgy, hogy a devizatartalék nagysága relatíve erősen tartotta a forintot, ami export fékező, és import növelő hatásával nehezíti mindezt.

Szólj hozzá!

Az EU a világ Magyarországa

2011.12.20. 00:45 Kuku

Ezer okom volt rá eddig is, de az utóbbi egy hétben lettem végleg EU szkeptikus. Túl sok párhuzamot vélek felfedezni Magyarország és az EU utolsó 10 éve között. Költségvetési hanyagság, következmény nélküliség, sóhivatalok, halogatás, adósságválság, és végül hatalmi arrogancia, antidemokratikus keménykedés. Mégis, 20 év óta most először érzem azt, hogy Orbánnak drukkolok, mert inkább egy valahogy majd csak leváltható kiskirály, mint egy PONTOSAN UGYANOLYAN, de kontrollálhatatlan császár. Ha Skandináviához csatlakoznánk, azon talán elgondolkodnék, de ezt az EU-t kösz, de nem kérem.
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép: August von Heyden, Henrik Canossa kapujánál

Szólj hozzá!

Csillagok háborúja

2011.12.11. 19:54 Kuku

Most tényleg azt veri mindenki a miniszterelnök fejéhez, hogy nem hagyta csípőből elvinni a magyar költségvetés feletti rendelkezés jogát egy 1400 kilométerre lévő, ismeretlen összetételű, szándékú, és általunk fel nem hatalmazott testületnek? Számomra ez hihetetlen. Nem épp azért rugóznak az emberek az 53 százalékkal megszerzett kétharmad ellen, mert nincs meg a kellő kontroll? Így még annyi sem lesz, mint most. Nem indul ez szépen, rossz vége is lesz. Itt bizony birodalmi reflexek törtek fel, és sokan fognak megdöbbenni a végeredményen. Könnyű rutinból nacionalistázni Orbánt, de szerintem most ráérzett hogy nagyon nagy baj van, és éppen azt tette ami a dolga. Más kérdés, hogy mi ennek az ára, és ki tud e tartani, mert már pénteken ránk indultak a birodalmi lépegetők. Az persze pikáns, hogy ebben a ütközetben OV a köztársasági. Csütörtök éjjeltől neki is 1/3 érzése lehet.

8 komment

Címkék: eu merkel viktor sárközy orban

GVH

2011.12.06. 08:22 Kuku

Nehéz persze megmondani, melyik volt idén a hadüzenet, de ez már a hadműveleti időszak.
Javában zajlik az I. Gazdasági Világháború.

Szólj hozzá!

Címkék: fitch s&p moodys

Becsengettek

2011.11.26. 13:13 Kuku

-Osztály vigyázz! A hetes jöjjön ki.

-Tanár úrnak jelentem, az osztály létszáma 9,8 millió, kétszázezren kint dolgoznak.

 

- Rendben, felelés következik. Akit szólítok, leülhet. A feketén vagy szürkén dolgozók, a kamu minimálbért fizetők, az afelettit zsebbe elfogadók, a költségszámlát szerzők, a számla nélkül olcsóbban festők és festetők, a nyugtát nem adók, a kenőpénzért nem bírságolók,  a bliccelők, a cégautóra "elköltségelők", a szlovák rendszámozók, a vámot elkerülők, az okosba' kábeltévézők és a dekódert felszerelők, az áramlopók, a diákigazolvánnyal trükközők,  cigicsempészek és a csempészett cigit szívók, a hálapénzt adók és elfogadók, a rokkant-kártyával üzletelők, a pénzért leszázalékolók és a füllentve leszázalékoltak, a betegállománnyal ügyeskedők, a gyengülő franknál még kezüket dörzsölők, a pályázati önrészeket túlköltségeléssel előteremtők, a pályázati kiírásnál vagy elbírálásnál csalók,  a befolyással üzérkedők, a zsarolók, a bennfentes információkkal kereskedők, az épülő utak előtti földfelvásárlók, a letelefonálók és feltelefonálók, a visszacsorgatók, az állami pénzt sikkasztók, a korrupcióról tudva hallgatók, a haverokat beültetők és a beülő haverok, a családtagok adócsalását elnézők, a közügyekből kivonulók, az éppen többet, olcsóbbat vagy ingyenest ígérő pártokra szavazók, a költségvetést rendberakó politikusokat szapulók, a munkahelyükről csenők, a szociális támogatásért füllentők, a cégüket tartozással bedöntők, az offshore céget tulajdonlók, megvesztegetők, és a megvesztegetettek.

 - Látom fiam, csak te maradtál állva - mondja a tanár, székén hintázva - akkor ma te felelsz. Miért lett ma bóvli Magyarország?

- Miattunk.

- Jól van, ötös, te is leülhetsz.

Most pedig ismételni fogunk, mindenki nyissa ki a könyvét az önkritikánál...

147 komment · 1 trackback

Címkék: gazdaság orbán imf moodys leminősítés matolcsy